Flisning och bortforsling av skogsmaterial med miniskotare

Bortforsling

När arbetet är klart och trädmaterialet är på marken så blir det oftast ganska mycket. Då är det bra att i samma veva bli av med materialet. Vi kan erbjuda bortforsling och transport med kranbil och timmergrip som rymmer upp till 30 kubikmeter. Då blir man av med nästan allt, det som blir kvar är bara det lilla som faller ur gripen. Våra lastbilar är anpassade för att kunna ta sig in på de flesta uppfarterna.

Miniskotare

Där lastbilarna inte kommer åt, runt husknutar och bakom garage har vi även tillgång till en 4-hjuling med tillkopplad hydraulisk timmervagn. Då vi under många år prövat olika metoder anser vi att den är bäst lämpad för villatomter. Den är bara 122cm (1,22m) bred och totalt med sammankopplad vagn 500cm (5m) lång. totalt är det 8 hjul som fördelar lasten så marktrycket blir inte så stort. Eftersom det finns tilläggsdrift på vagnen så driver den på alla åtta hjul.

Skotare

När vi arbetar med större röjningar och miniskotaren blir för liten har vi även en skotare i maskinparken. Även denna går på 8 hjul och har både band och kedjor för att kunna minska alla skador på undervegetationen.

Flisning

När mängden ris blir för stor för att transportera bort med lastbil finns det även andra sätt. Vi samarbetar med flisningsföretag som kommer ut på plats och flisar för att sedan omedelbart frakta bort. Detta sättet använd oftast då privatpersoner eller mindre skogsbolag har avverkat en hel tomt eller mindre skogsområde.