Stubbfräsning – en skonsam och effektiv teknik

stubbfrasning

Stubbfräsning – en skonsam och effektiv teknik

När man har gjort en nedtagning av ett träd så lämnar den av naturliga skäl en stubbe efter sig. Dessa är ingen enkel sak att ta hand om själv och för att slippa slita ut sig med spett, spade och yxor så kan ni låta oss utföra en stubbfräsning.

Hur det går till med stubbfräsning och pris för tjänsten

Det här är en teknik som är både effektiv då maskinen gör jobbet, men också skonsam då den har minst påverkan på vegetationen runt omkring. Vår stubbfräs är en smidig men kraftfull maskin som körs in på hjul och med en bredd på endast 73 cm vid hjulen så passar den utmärkt att använda på hustomter.

Hålet som blir efter utförd stubbfräsning blir bara något större än stubben varit och efteråt bör man ta bort spånen som blir kvar. Lite beroende på vad som ska göras på platsen efteråt så behöver man eventuellt fräsa djupare. Ska man till exempel bara fylla med jord och lägga gräsmatta över så går man inte lika djupt som om man ska lägga stenplattor.

Då fräser man djupare så att det finns tillräckligt med utrymme för grundmaterial som ska vara under stenarna. Rådfråga oss gärna så att det blir det bästa resultatet för just er plan.

Stubbfräsning
stubbe-borttagning

Smidig tomtanpassad stubbfräs och lågt pris

Det har varit vanligt innan att man använt sig av grävmaskin för att ta bort oönskade stubbar, men det här är något som kräver mycket mer yta både för grävmaskinen att ta sig fram men också för själva brytprocessen. Med den här tekniken blir det mer åverkan på marken runt omkring och man kan till och med behöva göra stora omplanteringar i trädgården efteråt.

Det här blir inget problem när man använder sig av en stubbfräs. Alternativet att låta en stubbe ruttna bort är heller inget vi rekommenderar eftersom det tar väldigt många år. Om ni har några som helt funderingar kring metoden med vår stubbfräs och pris för tjänsten så tveka inte att kontakta oss redan idag.

Vi jobbar med allt inom avancerad trädfällning, stubbfräsning, flisning och bortforsling och är ett sammansvetsat team med mycket kunskap och erfarenhet.

Kontakta oss med era frågor om stubbfräsning och pris så ser vi fram emot att hjälpa er

Bland våra kunder finns både privatpersoner, föreningar och företag inom skog, mark och bygg. Vare sig ni önskar hjälp med hela processen från trädfällning och stubbfräsning eller bara det ena av dem, så är ni varmt välkomna till oss på Trädfällning Allround i Stockholm AB.